ΟΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

October 24, 2009 Leave a comment Go to comments

φωτό απο τα περσινά θλιβερά γεγονότα της Αθήνας

Εικοσι περίπου μέρες έκλεισε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και οι κ.κ. τραπεζίτες αποφάσισαν να “κόψουν τον βήχα” προκαταβολικά στον πρωθυπουργό αλλά και σε όποια απο τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φαντάζονταν οτι θα μπορούσαν να αλλάξουν την νοοτροπία,τις τακτικές, και την ηγεμονία των τραπεζών στην χώρα. Ετσι, ακολουθώντας το δόγμα των νεοσυντηρητικών της Νέας Τάξης περί προληπτικής επίθεσης “preemptive strike”, ξεδιπλώνουν μελετημένα την επίθεσή τους πρός την κυβέρνηση με “δηλώσεις δυσαρέσκειας” πρός πάσα κατεύθυνση. Ετσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της City Press της 21ης Οκτωβρίου, στο στόχαστρο υψηλόβαθμων στελεχών της τραπεζικής αγοράς βρέθηκαν οι ρυθμίσεις που σχεδιάζει για τους δανειολήπτες ή κυβέρνηση, καθώς την αντίθέση τους εξέφρασαν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης, ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Θεόδωρος Πανταλάκης και ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς κατά τη διάρκεια συνεδρίου. «Σίγουρα πρέπει να υπάρχει νόμος για προστασία του καταναλωτή, όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» ανέφερε ο κ. Καραμούζης. Από την πλευρά του, ο κ. Πανταλάκης υπογράμμισε ότι «η αγορά έχει δύο αρχές: ουκ-αν λάβεις παρά του μη έχοντος και ότι οι τράπεζες δανείζουν χρήματα με το σκεπτικό ότι θα τους επιστραφούν». «Όποιος παρεμβαίνει με ρυθμίσεις πρέπει επίσης να σκεφτεί και πώς θα ομαλοποιηθεί μετά η αγορά» προσέθεσε, τονίζοντας ότι «η ρύθμιση συνεπάγεται στρέβλωση και κανείς δεν μπορεί να παρεμβαίνει παρά μόνο η τράπεζα».
Ο κ. Τουρκολιάς είπε ότι η λέξη «πάγωμα» παγώνει και τις αγορές και ότι η χρήση τόσο φορτισμένων λέξεων δεν κάνει καλό αυτή την περίοδο. Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι φέτος οι ελληνικές τράπεζες θα εγγράψουν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ σε επισφαλή δάνεια, τα οποία θα πληρώσουν οι μέτοχοι. Έκανε λόγο για επιδείνωση σε όλους τους δείκτες του κράτους, απόλυτο εκτροχιασμό στα δημοσιονομικά μεγέθη και κατάρρευση των εσόδων και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς κόστος.

Πρός το παρόν δεν υπήρξε απάντηση απο τον πρωθυπουργό και τους καθ’ύλην αρμόδιους υπουργούς. Η εποπτεύουσα Τράπεζα της Ελλάδος που θεσμικά έχει την ευθύνη να συντονίσει την κυβερνητική οικονομική πολιτική και τις τράπεζες, δεν αντέδρασε ακόμα. Βέβαια, ειναι δύσκολο για τον διοικητή της κ. Προβόπουλο να επιβάλλει την “τάξη” λόγω του γνωστού ασυμβίβαστου της σημερινής εποπτικής θέσης του και της προγενεστέρας επαγγελματικής του τραπεζικής ενασχόλησης σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις των εποπτευομένων ιδιωτικών και οχι μόνον τραπεζών.
Αναμένεται με ενδιαφέρον να αποδειχθεί εαν η κυβέρνηση καταφέρει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις σχετικά με εναν ουσιαστικό πολυεπίπεδο φορολογικό και οχι μόνον έλεγχο των τραπεζών και την περιστολή της χαοτικής κατάστασης και καταναλωτικής ασυδοσίας που δημιούργησαν οι ίδιοι οι κ.κ.τραπεζίτες με τα ατελείωτα καταναλωτικά διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, γ_μ_δάνεια, τα πυραμιδικά “πλαφόν” επιταγών , τις πάσης φύσης τοξικές και βλακώδεις πιστώσεις στην Ελληνική χρηματαγορά, και την μετοχική μόχλευση στο Χρηματιστήριο.
Συμβαίνουν όμως και εις Παρισίους, οπως λ.χ. ο “εκβιασμός” της Αμερικανικής κυβέρνησης από τις τράπεζες, τους “οικονομικούς τρομοκράτες” της Wall Street, τους τραπεζίτες-τρομοκράτες “Jihadis, the (financial) human bombers scum”. Ολα εξω απ’τα δόντια, οι μοχλεύσεις, τα μπόνους των τραπεζιτών, η καταστροφή του δολλαρίου στο κανάλι France 24H και τον οικονομικό αναλυτή Max Keiser…

περισσότερα για τα “έργα και τις ημέρες” των σκοτεινών τραπεζιτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις πρώην ΗΠΑ και νυν Banana Republic (!!) εδω και εδω

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: