Home > bankruptcy, Eλλαδα, fraud, germany, πολιτική διαφθορά, Μέρκελ, war reparations > ΣΤΡΑΟΥΣ ΚΑΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΕΡΟΣ 1

ΣΤΡΑΟΥΣ ΚΑΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΕΡΟΣ 1

November 29, 2009 Leave a comment Go to comments

Διαβάσαμε απο το μπλόγκ popular democracy εδω :

<<29/11/2009
Ο Στραους Κααν θα ειναι ο αορατος υπουργος Οικονομιας της Ελλαδας !

Στελέχη της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να καταφθάσουν στην Αθήνα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου.
Σκηνικό χρεοκοπίας στήνουν οι Γερμανοί.

(Οι Γερμανοί -ως γνωστόν- είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας…)

Σενάρια για την αδυναμία της Ελλάδας να αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 στα ΝΕΑ …

Η Άνγκελα Μέρκελ στέλνει στην Ελλάδα επιτροπή από στελέχη της Κομισιόν και του ΔΝΤ, για να ελέγξει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να πάρει μια πρώτη γεύση για πάγωμα μισθών και συντάξεων, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με άρση της μονιμότητας και μείωση των αμυντικών δαπανών, στο Γιούρογκρουπ της Τρίτης.
Την ώρα που στην κυβέρνηση ψάχνονται να βρουν αφενός μεν ποια είναι τα ακριβή τους συναισθήματα έναντι του κ. Προβόπουλου, αφετέρου δε ποια είναι η ορθή δοσολογία λιτότητας και παροχών που θα ικανοποιήσει τους πάντες- δηλαδή, θα ταΐσει και τον σκύλο, αλλά θα κρατήσει και την πίτα ολάκερη- κάποιοι άλλοι σοβαροί κύριοι με γκρίζα κοστούμια ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να καταφθάσουν στην Αθήνα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για στελέχη της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα οποία με τη μορφή μεικτής επιτροπής θα έχουν τις πρώτες προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες της χώρας για το ενδεχόμενο που η Ελλάδα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές- κάτι που πολλοί ονομάζουν χρεοκοπία.
Η αποστολή αυτής της επιτροπής οργανώθηκε και σχεδιάστηκε- τελεί υπό την…αιγίδα, τρόπον τινά από τη Γερμανία και προσωπικά την κ. Μέρκελ, η οποία διαπιστώνοντας πως οι αγορές δεν δείχνουν ιδιαίτερη ανοχή προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν επιθυμεί εκπλήξεις στον χώρο της ευρωζώνης. Κι αυτό όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά κυρίως διότι μια κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ντόμινο για άλλες οικονομίες της ΟΝΕ – της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας, για παράδειγμα, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος. (Μία καταπληκτική πράγματι ευκαιρία για τον απεγκλωβισμό της Ευρώπης τουλάχιστον από τα νεοταξικά σχέδια απαξίωσης των εθνικών κυβερνήσεων.)
Μέσω Ντόιτσε Μπανκ (Deutsche Bank). Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι η προοπτική του ΔΝΤ ετέθη από την Ντόιτσε Μπανκ, μια γερμανική τράπεζα που προφανώς είναι κοινωνός του προβληματισμού του Βερολίνου.(Ντοιτσε Μπάνκ, η τράπεζα της Γκεστάπο, η τράπεζα που χρηματοδότησε την κατασκευή του Αουσβιτς. Στην ουσία χρεοκωπημένη από το 2008 με καθαρά έσοδα -3,9 δις και εισροές 13,5 δις εκ των οποίων τα 11,8 δις είναι χρήματα των Αμερικάνων φορολογουμένων και προέρχονται απο την αμαρτωλή AIG και το σχέδιο σωτηρίας Ομπάμα!!). Αυτό που δεν υπολόγισε η Ντόιτσε Μπανκ είναι πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε η Λιθουανία ούτε η Ρουμανία κι ως χώρα της ευρωζώνης δεν μπορεί να προσφύγει στο ΔΝΤ σαν να μην τρέχει τίποτε. (Η κα Μέρκελ, και η BaFin ειναι πολύ απησχολημένη αυτές τις μέρες ψάχνοντας μαύρες τρύπες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν εξαφανιστεί σε τράπεζες του Αννόβερου κι όχι μόνον…)Για αυτό επελέγη η ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, άλλωστε, πρόκειται να αναλάβει και το έργο της τρίτης φάσης της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, από τον Μάρτιο, όπως έχουν προεξοφλήσει άπαντες οι εταίροι αλλά κι ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μόλις προχθές, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
Τα σενάρια.
Τα σενάρια για την αδυναμία της Ελλάδας να αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές δίνουν και παίρνουν, αλλά το τελευταίο διάστημα εστιάζονται περισσότερο στο πότε θα συμβεί αυτό και λιγότερο στο κατά πόσον θα συμβεί. Άλλοι… βιάζονται και λένε «πριν από τους κουραμπιέδες», άλλοι θεωρούν ότι το σημείο κρίσης θα είναι ο Ιανουάριος, όταν η χώρα θα βγει στις αγορές αναζητώντας κάποια δις ευρώ, άλλοι πιστεύουν πως τα πάντα θα κριθούν από το Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα υποβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες- και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει- και άλλοι στην τρίτη φάση της επιτήρησης, που συνοδεύεται από την «επιτροπεία» της Κομισιόν, τον Μάρτιο.
Οι εταίροι, βέβαια, είναι σαφείς ως προς το τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί η χρεοκοπία- και κάποιοι από αυτούς προτίθενται να το πουν πολύ καθαρά στον κ. Παπακωνσταντίνου στο Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Τρίτης (Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία κ.α.). Πάγωμα μισθών και συντάξεων, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με άρση της μονιμότητας (σ.σ.: αυτό εννοούσαν όταν είπαν στον κ. Παπακωνσταντίνου να καταργήσει μερικά υπουργεία!), μείωση των αμυντικών δαπανών («αφού έτσι κι αλλιώς δεν σας προφυλάσσουν, μην τις κάνετε»!) κ.ά.
Πρώτο κρύο ντους την Τρίτη στο Γιούρογκρουπ.
«Διαλυμένο κράτος» και «Μπανανία»
Τα…. χέρια ψηλά σήκωσαν οι ευρωϋπάλληλοι που ήρθαν στην Αθήνα για να ελέγξουν τα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα, μετά τη μεγάλη αναθεώρηση που έγινε από τη νέα κυβέρνηση. «Διαλυμένο κράτος», «ανύπαρκτη διοίκηση» και «Μπανανία» ήταν μερικοί μόνον από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν επιστρέφοντας στις Βρυξέλλες- όπου ξεκαθάρισαν ότι θα χρειασθούν πολλές ακόμη προπαρασκευαστικές συναντήσεις πριν αρχίσει καν ο έλεγχος.
Ο άνθρωπος που πήγε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακάλυψε έκπληκτος ότι ενώ χρησιμοποιούνταν η ίδια μεθοδολογία με αυτήν της eurostat, προέκυπταν άλλα νούμερα- κάτι μαθηματικώς αδύνατον! Επιπλέον, δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλος από κλητήρας μέχρι γενικός διευθυντής- που να δηλώνει υπευθύνως ότι έστειλε στοιχεία στις Βρυξέλλες. Εν ολίγοις δηλαδή, ή προσωπικά ο γενικός γραμματέας κ. Κοντοπυράκης έστελνε κάθε στοιχείο ή μεταδίδονταν με κάποιον άλλο μαγικό τρόπο (ταχυδρομικό περιστέρι κ.λπ.).
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν που επισκέφθηκε τα τελωνεία είχε ακόμη πιο…τραυματική εμπειρία. Είδε τους τελωνειακούς να σηκώνουν με άνεση το τηλέφωνο και να ειδοποιούν τους φορτηγατζήδες πότε να μείνουν μακριά ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο- κι έτσι το λαθρεμπόριο να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πλασματικά τιμολόγια να γίνονται δεκτά έναντι «ρεγάλου» προς τον τελωνειακό, λες κι επρόκειτο για τριτοκοσμική χώρα κ.λπ.
«Βρήκαμε ορθάνοικτες τις πόρτες από την πολιτική ηγεσία, αλλά υπηρεσιακούς υπαλλήλους απρόθυμους και με χαμηλό επίπεδο. Εν γένει νομίζουμε ότι υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα με τη Δημόσια Διοίκηση», λένε οι ευρωϋπάλληλοι, οι οποίοι θα επιστρέψουν νωρίτερα από το αναμενόμενο- στις 10 Δεκεμβρίου.
…τωρα μετα απο 2 ολοκληρους αιωνες απο την απελευθερωση μας απο τον Σουλτανο , ξαναγυριζουν οι Βαυαροι , αυτη την φορά με την πεντάλφα στον κορφο ….>>

Με τόσο όψιμο και συγκινητικό Γερμανικό ενδιαφέρον για την χώρα μας, την περιρρέουσα ανηθικότητα, και “το συνολικότερο πρόβλημα με την Δημόσια Διοίκηση” που οι Ευρωυπάλληλοι “νομίζουν” πως υπάρχει, θα ήταν ωφέλιμο για την κα Μέρκελ να συζητήσει με τον Γερμανό υπήκοο κο Χριστοφοράκο, μεγαλοστέλεχος της -μάλλον Γερμανικής εταιρίας-Siemens, μόνιμο πλέον κάτοικο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, το πως ακριβώς λειτουργεί το κράτος μας, μιάς και υπήρξε ο επι σειράν ετών Γερμανός επιτετραμμένος εκμαυλιστής και διαφθορέας της “Μπανανίας” που ελάδωνε ελέω και εν αγνοία – naturlichτων Γερμανικών αρχών με 100 -τα γνωστά- εκατομμύρια ευρώ όποιον έβρισκε μπροστά του. Με τέτοιους επιτετραμμένους Γερμανούς εκμαυλιστές , ειναι άξιον μελέτης το πως μπορεί ο εκμαυλιστής να αποκαλεί τον εκμαυλιζόμενο μονομερώς “Μπανανία”. Και μιάς, οπως συνεχίζει το άρθρο, οι ευρωυπάλληλοι σκοπεύουν επίσης να μειώσουν τις “άχρηστες κατ’αυτούς στρατιωτικές δαπάνες” της χώρας μας αφου “έτσι κι αλλιώς” δεν μας προφυλλάσουν, ευκαιρία είναι να στείλουμε πίσω στην κα Μέρκελ και τα βλαμμένα υποβρύχια που γέρνουν, που με το ζόρι προσπαθούν να μας κάνουν να τα καταπιούμε, ενα ακόμα θαύμα της γερμανικής τεχνολογίας – ντροπή της Thyssen. Οσο για τα χρέη της χώρας που προκαλούν εντύπωση στους κ.ευρωυπαλλήλους, καλύτερα να μην θυμηθούμε οτι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έκαναν “γαργάρα” τις οφειλόμενες αποζημιώσεις τρις ευρώ από τις ανυπολόγιστες καταστροφές και τις εκατόμβες των νεκρών του χιτλερικού σχεδίου “Μαργαρίτα”, πολεμικές αποζημιώσεις που η κα Μέρκελ ουσιαστικά ακόμα χρωστάει. Γερμανικές πράξεις στοχευμένης καταστροφής που οδήγησαν την Ελλάδα εναν αιώνα πίσω. Πράξεις που κατέστρεψαν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, προετοίμασαν και οδήγησαν τον εμφύλιο, και στο τέλος έστειλαν στο Γερμανικό μεταπολεμικό βιομηχανικό “θαύμα” την αλκή του κατεστραμμένου Ελληνικού έθνους ως φθηνούς γκεσταρμπάιτερς-δούλους για την ανοικοδόμησή της. Σοφότερον λοιπόν το “σεμνά και ταπεινά” με την Ελλάδα που χρωστάτε ακόμα και την ελευθερία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας σας αντί του Γ’ Ράιχ, εκτός κι αν σκοπεύετε να στείλετε την “Λουφτβάφε” και το ΝΑΤΟ για φρέσκες νεοταξικές επιδρομές – αυτή την φορά στα Νότια Βαλκάνια. Αιδώς Αργείοι…

αἰδώς Ἀργεῖοι· νῦν ἄρκιον ἤ ἀπολέσθαι

«Ντροπή Αργείοι! Το μόνο βέβαιο που τώρα μας περιμένει είναι να χαθούμε

ἠέ σαωθῆναι καί ἀπώσασθαι κακά νηῶν

ή να σωθούμε και να διώξουμε τη συμφορά απ’ τα πλοία.

ἦ ἔλπεσθ’ ἤν νῆας ἕλῃ κορυθαίολος Ἕκτωρ

Αλήθεια, ελπίζετε πως, αν κυριεύσει τα πλοία ο Έκτορας με την κυματιστή τη χαίτη

ἐμβαδόν ἵξεσθαι ἥν πατρίδα γαῖαν ἕκαστος;

στην περικεφαλαία, θα γυρίσετε με τα πόδια στην πατρίδα του ο καθένας;

ἦ οὐκ ὀτρύνοντος ἀκούετε λαόν ἅπαντα

Αλήθεια δεν τον ακούτε που ξεσηκώνει ολόκληρο το λαό του,

Ἕκτορος, ὅς δή νῆας ἐνιπρῆσαι μενεαίνει;

τον Εκτορα που οργισμένος λαχταρά τα πλοία μας να κάψει;

οὐ μάν ἔς γε γε χορόν κέλετ΄ἐλθέμεν, ἀλλά μάχεσθαι.

Και , βέβαια, δεν μας προσκαλεί σε χορό, αλλά σε μάχη.

ἡμῖν δ’ οὔ τις τοῦδε νόος καί μῆτις ἀμείνων

Κι όσο για μας, καμιά σκέψη ή ιδέα δεν είναι καλύτερη από τούτη,

ἤ αὐτοσχεδίῃ μῖξαι χεῖράς τε μένος τε.

από το να ενώσουμε δηλαδή τα χέρια με την ψυχή μας σε μάχη σώμα με σώμα.

βέλτερον ἤ ἀπολέσθαι ἕνα χρόνον ἠέ βιῶναι

Γιατί είναι προτιμότερο την ίδια χρονική στιγμή να σκοτωθείς ή να σωθείς

ἤ δηθά στρεύγεσθαι ἐν αἰνῇ δηϊοτῆτι

στην πεισματώδη μάχη, παρά να βασανίζεσαι μια ζωή

ὧδ’ αὔτως παρά νηυσίν υπ’ ἀνδράσι χειροτέροισιν.

εδώ κοντά στα πλοία από κατώτερους άντρες.

Ὥς εἰπών ὄτρυνε μένος καί θυμόν ἑκάστου.

Ετσι είπε και ξεσήκωσε το πάθος και το θάρρος στον καθένα.

Ιλιάδα Ο 494 – 514

Ανώγεια,Κρήτη. Κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ήταν σημαντική εστία αντίστασης. Εδώ κρατήθηκε από τους αντάρτες απαγωγείς του ο Γερμανός στρατιωτικός διοικητής Φον Κράιπε πριν φυγαδευτεί στην Αφρική. Σε αντίποινα οι Γερμανοί σκότωσαν όλους τους άντρες που βρέθηκαν στο χωριό, και το κατέστρεψαν ολοσχερώς το 1944.

Στο 2ο μέρος θα παρουσιάσουμε μία εκτενή αναφορά σχετική με τα “έργα” και τις πρόσφατες “επιτυχίες” του ΔΝΤ και τις “ημέρες, αρθρα, και απόψεις του κου Στράους Κάαν, Διευθυντή του ΔΝΤ…

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: