Home > πτωχευση, πολιτική διαφθορά, ΔΝΤ, δημόσιο χρέος > ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ (ΚΑΙ) Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ;;;

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ (ΚΑΙ) Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ;;;

Κομμάτι-κομμάτι ξηλώνονται τα εθνικά κράτη στην Ευρώπη. Αποδυναμωμένα από την “οικονομική καταιγίδα” και χωρίς περιθώρια αντίδρασης, καταρρέουν συστημικά σύμφωνα με τις επιταγές των αρχόντων της “παγκοσμιοποίησης”, συμπαρασύροντας σύμβολα, θεσμούς, ιστορία, ιερά και όσια. Ερχεται το τέλος λοιπόν και για την σημαία μας.
Επιτέλους, για να δικαιωθεί και η προφητική διεθνίστρια κα Δραγώνα απο το γνωστό “υπουργείο παιδείας” και ο πρωτομάστορας της Νέας Τάξης Χένρυ Κίσσινγκερ.
Δυστυχώς επτωχεύσαμε, τα καταφέραμε, κι αυτή την φορά οχι μόνον οικονομικά, αλλά κυρίως και για πρώτη φορά εθνικά…

Αναδημοσίευση απο εδω

Στρατηγικό σχέδιο Δρούτσα για αλλαγή της Ελληνικής σημαίας

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του http://www.zoomnews.gr , το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σύνθετης και εξαιρετικά ευαίσθητης διαπραγμάτευσης που αποσκοπεί στην ανόρθωση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς και ιδίως στον ευρωπαϊκό χώρο (sic).

Η διαπραγμάτευση γίνεται παράλληλα στο εσωτερικό της χώρας με διακριτική εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αλλά και με διεθνή κέντρα στις Βρυξέλλες, Λονδίνο και Βερολίνο. Από ελληνικής πλευράς οι μόνοι που είναι πλήρως ενήμεροι για τα τεκταινόμενα είναι, εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ο οποίος φέρεται και ως εμπνευστής του όλου σχεδίου. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει καν ενημερωθεί αλλά ο ρόλος του στην υλοποίηση αναμένεται να είναι καθοριστικός και λόγω του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται αλλά και λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων του με την εκκλησία.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δημήτρη Δρούτσα τελικός στόχος θα είναι η αλλαγή της ελληνικής σημαίας ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. Στα πλαίσια των νέων αντιλήψεων που επικρατούν στην Ευρώπη και παγκοσμίως για τον “διάλογο των πολιτισμών” και την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους η Ε.Ε. ενθαρρύνει τις 6 χώρες να ευθυγραμμισθούν με τις υπόλοιπες τροποποιώντας τις εθνικές τους σημαίες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αν και αναμένει ισχυρές αντιδράσεις από μέρος της κοινής γνώμης και από ορισμένα κόμματα και φορείς θεωρεί ότι μεσοπρόθεσμα η μάχη για τη διατήρηση του Σταυρού είναι χαμένη και γιαυτό προσανατολίζεται στο να διαπραγματευθεί τα ανταλλάγματα.

Η Άγκελα Μέρκελ που ηγείται του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος υποστηρίζει την κατάργηση του Σταυρού με το βασικό επιχείρημα ότι “γιατί να έχουν οι Έλληνες τον Σταυρό στη σημαία τους, που είναι και ψεύτες, και όχι η Γερμανία”. Έχει μάλιστα εξομολογηθεί στον Πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόσο ότι αν το σχέδιο υλοποιηθεί είναι διατεθειμένη να αυξήσει την χρηματοδότηση των ελληνικών ελλειμμάτων ώστε να μην χρειαστεί τελικά η φορολόγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, διευκολύνοντας έτσι τους χειρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Δεν επιθυμεί όμως η απόφαση για κατάργηση του Σταυρού να ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές στην Ρηνανία Βεστφαλία φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Θέλει επίσης να αποφύγει οποιοδήποτε συσχετισμό της απόφασης με το πρόσφατο ταξίδι της στην Τουρκία και τις συνομιλίες της με τον Ταγίπ Ερτογάν φοβούμενη ότι η πανούργα τουρκική διπλωματία θα εκμεταλλευτεί το γεγονός και θα ισχυρισθεί ότι ο Ερτογκάν είναι δήθεν αυτός που έπεισε την Μέρκελ.
Από πλευράς σκανδιναβικών χωρών δεν αναμένονται ιδιαίτερες αντιδράσεις καθότι η κοινή γνώμη φαίνεται ώριμη να αποδεχθεί τον εκσυγχρονισμό των σημαιών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται ενθουσιασμένος με το σχέδια Δρούτσα αφού ελπίζει ότι θα αυξήσει την δημοτικότητά του ενόψει των κρίσιμων εκλογών ανάμεσα στους πολυάριθμους μουσουλμάνους Βρετανούς πολίτες. Έχει πάντως ξεκαθαρίσει ότι η υλοποίηση της αλλαγής της βρετανικής και αγγλικής σημαίας από το Λονδίνο θα γίνει μετά το τέλος του Μουντιάλ ώστε οι χιλιάδες Άγγλοι φίλαθλοι που θα κατακλύσουν τα στάδια της Νότιας Αφρικής να μην αναγκαστούν να αγοράσουν καινούργιες σημαίες. Ας σημειωθεί ότι η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας περιέχει δύο σταυρούς, τον χριστιανικό και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για επιτάχυνση της απόφασης ώστε στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την ένταξη της Ισλανδίας – που έχει και αυτή Σταυρό στη σημαία της- να τεθεί όρος αλλαγής της σημαίας και να αποφευχθεί νέο δημοψήφισμα με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Έντονες αντιδράσεις αναμένονται ασφαλώς και από πλευράς Βατικανού αλλά έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι της Ε.Ε. εκτιμούν ότι η Αγία Έδρα δεν έχει μεγάλα περιθώρια αντίδρασης καθότι βρίσκεται στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας που συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία τις τελευταίες εβδομάδες…

Ενημέρωση καταχώρησης
16 Απριλίου 2010

Σε πρωταπριλιάτικο ψέμα υποβαθμίστηκαν με σχετική ανάρτηση στο zoomnews οι “απόλυτα εξακριβωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του http://www.zoomnews.gr” βάσει των οποίων παρουσιάστηκε το θέμα κατάργησης του σταυρού από πλήθος ευρωπαικών εθνικών σημαιών.
Στην σχετική ανάρτηση, αναφέρεται πως πολλοί αναγνώστες μας, μας έστειλαν θερμά συγχαρητήρια για το «πρωταπριλιάτικο» άρθρο μας με τίτλο: « Στρατηγικό σχέδιο Δρούτσα για αλλαγή της Ελληνικής σημαίας!» (πατήστε εδώ).
Επειδή ορισμένοι αναγνώστες μας, οι οποίοι προφανώς διάβασαν το άρθρο μεταγενέστερα, αμφιβάλλουν αν είναι πράγματι πρωταπριλιάτικο ψέμα, θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι είναι και να τους υποσχεθούμε ότι του χρόνου την πρωταπριλιά τους επιφυλάσσουμε άλλα ακόμα «ψευδέστερα»!

Και του χρόνου!


Το πρόβλημα με την συγκεκριμένη ιστορία είναι οτι η “πρωταπριλιάτικη πρόταση” έρχεται σε μια στιγμή που η Ευρώπη μεταλλάσεται συστημικά, δομικά και πληθυσμιακά. Η Ευρώπη των χριστιανικών λαών και των ευρωπαικών εθνικών κρατών του παρελθόντος έχει ήδη μεταλλαχθεί σε μία εννιαία πολυφυλετική και πολυθρησκευτική κοινότητα πολιτών με κοινή συνισταμένη την “ευρωπαική ομογενοποίηση”. Μέσα απο αυτή την ζύμωση λαών, θρησκειών, πολιτισμών και ιστορίας προχωράμε προς ενα ενιαίο ευρωπαικό μέλλον σε μιά δύσκολη πορεία στρωμένη με ανατροπές, συγκρούσεις, αμφισβητήσεις, και πολύ “πόνο τοκετού.” Τα σύμβολα και η ιστορική μνήμη του εκάστοτε εθνικού παρελθόντος δεν μπορούν φυσικά να διαγραφούν. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ευρώπη σαν ομοσπονδία (federation) χρειάζεται βάθος χρόνου και πολυεπίπεδη δουλειά για να ομογενοποιηθεί εκ των έσω κι οχι βιαίως μέσα απο “κρίσεις”. Εξ’άλλου, η τρέχουσα “κρίση” με την Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, θα αποδείξει κατά πόσο η ομοσπονδία έχει πολιτικό όραμα, δομές, αντοχές, σύστημα διεξόδου και “διαχείρισης κρίσεων”…
…πολύς ο δρόμος μέχρι την καθολική αποδοχή της νέας ομοσπονδιακής ευρωπαικής σημαίας (με άστρα στην θέση του σταυρού), που όμως, έτσι κι αλλιώς, ολοι έχουμε ήδη αποδεχθεί και καθημερινά χρησιμοποιούμε σε δημόσια κρατικά έγγραφα, στο διαβατήριό μας, στους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων μας κλπ…

i am mad as hell…

(απο the Network (Το Δικτυο 1976), η ταινία υπάρχει στην δεξιά στήλη του ιστολογίου, κάτω απο τα βίντεο του George Carlin)

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: