Home > DEFENSYS, Ευαγγελος Βενιζέλος, Μακης Τριανταφυλλόπουλος, ΥΠΕΘΑ, VETO > VETO ΒΕΝΙΖΕΛΟY ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ DEFENSYS

VETO ΒΕΝΙΖΕΛΟY ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ DEFENSYS

Απάντηση Ευ. Βενιζέλου σε δημοσίευμα της εφημερίδας Veto

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Veto που ανακυκλώνει όσα εμπεριέχονταν σε δημοσίευμά της την προηγούμενη Κυριακή και σε ανάρτηση στη zougla.gr από τις 10 Ιουνίου του 2010, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε ειδική συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκαν από τον επίσημο κρατικό εκθεσιακό φορέα (ΔΕΘ-Helexpo) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (που ως μη κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μετέχει στον οργανωτικό φορέα μέσω του Διαβαλκανικού και Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου που ανήκει κατά 100% σε αυτό), όλα τα σχετικά με την προετοιμασία και τις προοπτικές της Defensys που θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τη στήριξη όλων των φορέων της πόλης (ΣΒΒΕ, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, άλλα Επιμελητήρια, κ.ο.κ.) αλλά και όλων των φορέων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Στη συνέντευξη δόθηκαν συντριπτικές και άμεσες απαντήσεις στα δήθεν ερωτήματα και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που διακινούν δύο μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, το zougla.gr και το Veto.
Ο όμιλος του κ. Τριανταφυλλόπουλου είναι προφανές ότι έχει αναλάβει εργολαβικά την αντιπροσώπευση ιδιωτικών εκθεσιακών συμφερόντων που υπέστησαν μεγάλη βλάβη με την απόφαση του ΥΠΕΘΑ να ανακαλέσει την αιγίδα και την στήριξη που από το 1992 παρέχει σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι οικοδόμησαν πάνω σε αυτήν ολόκληρες επιχειρήσεις -δικαστικά και φορολογικά ελεγχόμενες- και να παραχωρήσει την αιγίδα του μόνο στον επίσημο κρατικό φορέα οργάνωσης εκθέσεων.
Ο όμιλος του κ. Τριανταφυλλόπουλου δεν διστάζει με ωμά ψεύδη και βάρβαρες συκοφαντίες να υπονομεύει και να βλάπτει τους δημόσιους στο σύνολό τους φορείς που οργανώνουν τώρα τη Defensys και το κάνουν με επιτυχία η οποία προφανώς ενοχλεί βαθύτατα σχετικά ιδιωτικά συμφέροντα.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Veto προβάλλει συμφέροντα εταιριών εμπλεκομένων σε προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρώντας να ασκήσει πολιτική πίεση για τη διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής.
Για δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και για στοιχειώδη δημοσιογραφικό επαγγελματισμό είναι αστείο να γίνεται καν λόγος. Η zougla.gr και το Veto δεν παρέστησαν -επισήμως- στη συνέντευξη τύπου και δεν έθεσαν τα δήθεν ερωτήματα που διακινούν από τις 10 Ιουνίου! Και τώρα υποδύονται πως δεν διάβασαν καν τη συνέντευξη!
Η θρασυδειλία είναι η άλλη όψη της συκοφαντίας. Ευτυχώς όμως τα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο επιτρέπουν τώρα στον καθένα να έχει άμεση πρόσβαση στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης αλλά και στο ίδιο το σχετικό βίντεο που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αξιολογήσει έτσι προσωπικά τι σημαίνει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» η οποία ταιριάζει απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση.
Τα πρόσωπα και οι δημόσιοι φορείς που θίγονται από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες των μέσων ιδιοκτησίας Τριανταφυλλόπουλου θα προβούν προφανώς στις δέουσες νομικές ενέργειες. Όπως, όμως, ανακοίνωσα και στη συνέντευξη της 14ης Ιουλίου, το ζήτημα έχει πλέον προσλάβει μεγάλες θεσμικές διαστάσεις. Αυτού του είδους το λαθρεμπόριο επιρροής και αυτού του είδους οι συκοφαντίες και οι εκβιασμοί πρέπει να αντιμετωπιστούν με την οργανωμένη νομοθετική και θεσμική δράση της Πολιτείας. Η Δημοκρατία, όταν αδρανεί απέναντι στις παθογένειες της ενημέρωσης που επιτρέπουν σε λίγους επιτήδειους να πλουτίζουν, πλήττεται στον πυρήνα της.
Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, το ζήτημα αυτό εισάγεται στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Αναδημοσίευση απο εδω
Παλαιότερα δημοσιεύματα σχετικά με την “κόντρα” των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου  εδω κι εδω

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: