Home > ΔΕΘ, Νεα Δημοκρατια, Σαμαράς > ΔΕΘ 2010 Β : ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΘ 2010 Β : ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

September 19, 2010 Leave a comment Go to comments

Με το βίντεο που ακολουθεί ξεκίνησε η συνέντευξη Σαμαρά στη ΔΕΘ, το οποίο περιείχε το απόσπασμα της συνέντευξης του Γ. Παπανδρέου στην περυσινή ΔΕΘ, στην οποία ανέφερε ότι “λεφτά υπάρχουν”, δεσμευόταν για 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία, για “σχέδιο 100 ημερών για τη στήριξη της αγοράς”, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού,για ένεση ρευστότητας στην αγορά.

Επίσης, καταγραφόταν και δήλωση με την οποία ο Γ. Παπανδρέου εξέφραζε διαφωνία με φόρους στη μεσαία τάξη, για τους οποίους έλεγε ότι θα βάθαιναν την ύφεση με κίνδυνο να επέλθει “ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης”, ενώ καταφερόταν κατά των πρακτικών και της πολιτικής του ΔΝΤ. “Καταλαβαίνετε ότι αυτό ονομάζεται πολιτική εξαπάτηση”, δήλωσε ο κ.Σαμαράς, προσθέτοντας ότι “όλος ο λαός το έχει καταλάβει”.

Απόσπασμα απο την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς :
…”Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου”.

“Δεν θα επιδείξω εγώ σε ένα πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει. ..Τα ιστορικά πρόσωπα, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί, έχουν την ευθύνη εκείνη πότε θα αναφερθούν στα πεπραγμένα της δικής τους κυβέρνησης. Η δική μου ευθύνη είναι το μέλλον της παράταξης και η χάραξη ελπιδοφόρας πορείας για τη χώρα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό πέρασε τον Κ. Καραμανλή στην … Ιστορία και άνοιξε οριστικά μια νέα σελίδα στη ΝΔ, αφού η χθεσινή ηγετική του εμφάνιση και ομιλία στην ΔΕΘ επικροτήθηκε από όλους και όλους μέσα στο κόμμα.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, ο κ. Σαμαράς:

Επανέλαβε όσα τόνισε και στην χθεσινή ομιλία του, ότι δηλαδή το μνημόνιο ούτε μονόδρομος ήταν, ούτε διέξοδο αποτελεί για τα προβλήματα της χώρας.

Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «πολιτική εξαπάτηση»
Εμφανίστηκε αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα έβαζε τη χώρα σε μια ανώφελη περιδίνηση. Εγώ είμαι υπεύθυνος δεν είμαι Παπανδρέου, είπε χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό.
Άφησε να εννοηθεί ότι θα συμφωνήσει με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, αρκεί, να μην περιοριστεί μόνο στην περίοδο 2004 -2009.
Δήλωσε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου καλύπτοντας πλήρως τον Καραμανλή, ενώ για το ενδεχόμενο κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού στην Προανακριτική σημείωσε ότι «προνομιακό καθεστώς δεν υπάρχει για κανένα».
«Τη λέξη αναδιάρθρωση δεν θα την πω ποτέ… Αν την πούμε στέλνουμε το μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι τα spreads στα 1.000 είναι λίγο. Δίνω μάχη να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή πορείας»,
Σε ερώτημα για τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Δέχομαι ότι ο οπαδός της ΝΔ είναι επιφυλακτικός και ότι έχει τραυματιστεί από προσδοκίες που δεν εκπληρώθηκαν». Αυτούς ξαναφέρνουμε μαζί μας, πρόσθεσε, προβλέποντας παράλληλα ότι η ανάκαμψη της ΝΔ «θα είναι με γεωμετρική πρόοδο, όπως αντίστοιχα και η πτώση του ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και το αν η Ρηγίλλης ανησυχεί για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από την ανεξάρτητη βουλευτή, δήλωσε ότι η κα Μπακογιάννη «μόνη της έφυγε και επέλεξε να είναι απέναντι στη ΝΔ». Η κα Μπακογιάννη, πρόσθεσε, στηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν βλέπω ευρύτερη κεντροδεξιά» εκτίμησε, ενώ για τον ΛΑΟΣ ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι στεγάζεται σε άλλη πολυκατοικία, εκείνη του ΠΑΣΟΚ.

«Όταν εμείς λέγαμε ότι δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να βγει εύκολα στις αγορές και ότι θα χρειαστούν άλλα επτά χρόνια έλεγαν ότι ο Σαμαράς κινδυνολογεί. Τώρα το λένε οι ξένοι»

Χαρακτήρισε την ρευστότητα «αίμα της οικονομίας» , καλώντας την κυβέρνηση να ανατάξει «το σημερινό της σκεπτικό και να αντιληφθεί ότι χρειάζεται να υπάρξει πίεση προς τις τράπεζες ώστε να δώσουν το χρήμα που απαιτείται για να μην ”κλατάρει” η αγορά».

Όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να πιεστούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε μια πιστωτική επέκταση 5% – 7%.

Ολη η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά εδώ 

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: