Home > Goldman Sachs, Helen Skopis, max keiser > ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΠΗ ΚΑΙ MAX KEISER

ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΠΗ ΚΑΙ MAX KEISER

September 20, 2010 Leave a comment Go to comments

Max Κeiser Video: Συμφέρει την Γερμανία η κατάρρευση της Ελλάδας

* “…θέλουν την μετατροπή της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ντίσνεϋλαντ για τους τουρίστες… Απορώ που η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τις κρυφές συναλλαγές με την Goldman Sachs…”

Ο Μαξ Κάιζερ καταγγέλει την είσοδο της Ελλάδας σε μία νέα εποχή, χωρίς διαφάνεια, όπου το χρέος μετατρέπεται σε ανταλλάξιμα με γη ομόλογα. Δεν διστάζει στην συνέντευξή του ο κύριος Κάϊζερ, να απευθυνθεί υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες, αποκαλώντας τους “χωριάτες” που θα δώσουν μεγάλη χαρά στους χρηματιστές όταν αυτοί θα πάρουν το χριστουγεννιάτικό τους δώρο…
Παρακολουθήστε την τελευταία συνέντευξη, του ανθρώπου που εδώ και δύο χρόνια αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις οποίες -δυστυχώς- βιώνουμε σήμερα. Τι ακολουθεί; Ο Μάξ Κάιζερ είναι αρκετά διαφωτιστικός…

Για την ιστορία: Η Ελένη Σκόπη που πήρε τη συνέντευξη, την απέλυσαν από τον 9.84, γιατί έγινε πολύ ενοχλητική για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου! Για την ιστορία, το πρωτότυπο audio της συνέντευξης βρίσκεται εδώ… και έχει τίτλο “Η Ελλάδα ως βιώσιμη οικονομία είναι παρελθόν”!

πηγή εδώ

…από την αγορά CDS, παίζοντας δηλαδή τη χρεοκοπία της Ελλάδας, η Γκόλντμαν υπολογίζεται ότι κέρδισε ένα έως τρια δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι χρηματιστές της Γουώλ Στρητ σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: “η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους ¨Έλληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα” (δήλωση του Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής αμερικανικού επενδυτικού ταμείου, Μαριαν, 20.2.2010)

Το διακύβευμα: υποδούλωση Ελλάδας, υποδούλωση Ευρώπης

Η Ελλάδα γίνεται προνομιακή δίοδος για τον έλεγχο της Ευρώπης και την εξασθένηση του ευρώ, προτού το ευρωπαϊκό νόμισμα καταστεί κύριο αποθεματικό. Επιδιώκεται επίσης να γίνει το νέο υπόδειγμα μιας Ευρώπης χωρίς κοινωνικό κράτος. Μέρκελ και Σαρκοζί άρχισαν να καταλαβαίνουν μόλις αυτό τον μήνα τι συμβαίνει και τις συνέπειες για την Ευρώπη και παραμένουν βασικά αμήχανοι (τουλάχιστον-ed) , παρόλο που έχουν εύκολες λύσεις, που περιγράφουν αρκετά έντυπα, όπως έκδοση ευρωομολόγων ή αγορά από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του ελληνικού χρέους, που θα τσάκιζε τα πόδια των κερδοσκόπων και θα τους ανάγκαζε να ξανασκεφτούν πολλές φορές πριν ξαναεπιτεθούν.

Βερολίνο όμως και Παρίσι παραμένουν δέσμιοι της ιδεολογίας και της αρχιτεκτονικής του ευρώ που τους εμποδίζει να αντιδράσουν με άλλο τρόπο, εκτός από το να απαιτούν περίπου την αυτοκτονία της ελληνικής κοινωνίας. Η Ευρώπη είναι εκ των ένδον υπονομευμένη, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητα κατά της Ελλάδας της Ντώυτσε Μπανκ, της PNB Paribas, της Σοσιετέ Ζενεράλ και των ελβετικών τραπεζών στην αγορά CDS, αλλά και η στάση των αρμοδίων της Κομισιόν, των “ευρωπαίων ηλιθίων”, όπως τους αποκαλούν οι Γάλλοι. Η “παγκοσμιοποίηση” είναι φτιαγμένη από και για τους Αγγλοσάξωνες. ¨Οσο για το ελληνικό ζήτημα μοιάζει για ορισμένα τουλάχιστο γαλλικά έντυπα μια μάχη μεταξύ δημοκρατίας και ολοκληρωτισμού, όπως υποδεικνύει η Λιμπερασιόν δημοσιεύοντας, δίπλα-δίπλα, τη φωτογραφία της Βουλής των Ελλήνων και του ουρανοξύστη Goldman Sachs, της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου που χρησιμοποιεί όλη της τη δύναμη εναντίον μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας…  (Thank you Mr.President-ed)

 απόσπασμα από το πλήρες  σχετικό δημοσίευμα για την Goldman Sachs εδώ

παλαιότερες αναρτήσεις με θέμα Goldman Sachs εδώ

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: