Home > Ελλάς, ΜΜΕ, Τραγκας > ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ : SIGN OFF ???

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ : SIGN OFF ???

“Είμαι ακόμη στην πασαρέλα της δημοσιογραφίας και σε λίγο τελειώνω. Δουλεύω πολλά χρόνια σ’ αυτόν το χώρο, αλλά δεν με ικανοποιεί πλέον η δημοσιογραφία γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”.

Τράγκας :“Θα αποσυρθώ και θα φτιάξω καφετέρια!”

Στην πιό κρίσιμη ώρα της σύγχρονης ιστορίας μας, ο χώρος των ΜΜΕ της “Μπογκοτά του ευρωπαικού Νότου” φαίνεται πως χάνει τον πιό αμαρτωλό “θείο” του, τον επι δεκαετίες δημοσιογράφο και καλύτερο πολιτικό radio-show man των ελληνικών ερτζιανών, τον Γιώργο Τράγκα.Παρά την απογοήτευσή του με την περιρρέουσα κατάσταση και τους εκατοντάδες καταπράσινους παπαγάλους και παπαγαλίνες Βραζιλίας που έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ, καλό θα ήταν να παραμείνει στις επάλξεις με την μοναδική φωνή του μέχρι να περάσει η καταιγίδα…

Διαβάσαμε εδώ και αναδημοσιεύουμε το happy birthday σημερινό γενέθλιο δημοσίευμα – του ενος χρόνου διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –  στο tragasnet.gr (τονισμός απο πλοηγός).

” Σίγουρα σήμερα δεν θα είναι ένας συνηθισμένος «πρωινός καφές» στο Μέγαρο Μαξίμου. Σαν σήμερα ο Γιώργος και το κίνημα κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι στον Έλληνα ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το βιοτικό επίπεδό του, αλλά αντίθετα, θα φροντίσουν για τη διατήρηση των μισθών και των συντάξεων, για την άνθηση της αγοράς, μέσω μιας απροσδιόριστης και νεφελώδους «πράσινης ανάπτυξης», που θα δοκίμαζε ο πληθυσμός σαν κάποια καινούργια σαλάτα ή νηστίσιμο σνακ στα McDonald’s ή στα Goody’s.

Ατμόσφαιρα γιορτινή σήμερα στο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους με vegetarian γλυκίσματα και λιχουδιές και με πολλές αγκαλιές και φιλιά μεταξύ των συντρόφων, που υποστηρίζουν πιστά το Μνημόνιο και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, απαρνούμενοι ουσιαστικά όσα έλεγαν κατά μήκος της μεταπολιτευτικής περιόδου με πρώτο φυσικά, τον ιδρυτή του κινήματος και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.
Φυσικά, δεν είναι μικρό πράγμα, ούτε έχει ξαναγίνει, πρόεδρος σοσιαλιστικού κόμματος να βραβεύεται από τον κ. Άνκερμαν και την Deutsch bank, επειδή, επί ένα χρόνο, εξυπηρέτησε με τη μεγίστη δουλοπρέπεια που αρμόζει τους διεθνείς τοκογλύφους, κόβοντας το ψωμί εκατομμύριων συμπολιτών του και θάβοντας στην κυριολεξία τα όνειρα χιλιάδων οικογενειών ρίχνοντας τη χώρα σε μια πολύχρονη και βαθιά ύφεση και υπανάπτυξη.
Έκανε αυτή την επιλογή, ενώ δεν ενημέρωσε κανέναν, δεν προειδοποίησε τον κόσμο και στη συνέχεια δεν ζήτησε καμία συναίνεση και λαϊκή εντολή. 
Δηλαδή, εξαπάτησε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που τον ψήφισε και παρεχώρησε τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο σε ξένα κέντρα και οργανωμένα συμφέροντα μετατρέποντας το κοινοβούλιο σε καφενείο συζητήσεων και την κυβέρνησή του σε όργανο ύπατης αρμοστείας σε κατεχόμενη περιοχή.
Οι κυριακάτικες εφημερίδες έγραφαν χθες, ότι ο Γιώργος μελετάει συγκυβέρνηση με τη στήριξη του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και του Κουβέλη. Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε εξηγείται γιατί ο Καρατζαφέρης έσπευσε να ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου, γιατί η Μπακογιάννη έσπευσε να απειθαρχήσει, ώστε να διαγραφεί και να φύγει από τη Νέα Δημοκρατία ψηφίζοντας κι αυτή υπέρ της τρόικας και γιατί ο κ. Κουβέλης διέσπασε το χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά έχουν να κάνουν με κινήσεις-σωσίβια για το ναυάγιο που έρχεται σύντομα.
Τα παλιά τζάκια της πολιτικής σκηνής, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν χρόνο, να ανακυκλωθούν μέσω καμένων υλικών. Η αλητο-ελιτοκρατία των Αθηνών θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα της, αλλά στο τέλος όλοι αυτοί, θα σαρωθούν (πολύ σύντομα πιστεύω) από έναν κόσμο που σιγά-σιγά τους ξερνάει κι από το συνειδητό κι από το υποσυνείδητο. Ειδικότερα, αυτή την περίοδο που τον φόβο για το χειρότερο, αρχίζει να διαδέχεται η οργή και η λοιδορία για τα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής που αναμασούν καθημερινά όσα έλεγαν τριάντα χρόνια, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο ευθύνες και βάρη και μη καταλαβαίνοντας πόσο τραγικοί και γελοίοι φαντάζουν στα μάτια του κόσμου. Ο Παπανδρέου και οι στενοί συνεργάτες του φλόμωσαν στα ψέματα, επί ένα χρόνο, τον ελληνικό λαό. Σήμερα, όλοι αντιλαμβανόμεθα, ότι η κυβέρνηση εκδηλώνει φασιστικές διαθέσεις, όχι μόνο γιατί εκτελεί εντολές της τρόικας, αλλά γιατί έτσι πιστεύει ότι θα διατηρηθεί στην εξουσία. Περιμένει να δείξει το βράδυ των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου κάποια πράσινα κομμάτια στο χάρτη για να υποστηρίξει ότι ακόμη έχει λαϊκά ερείσματα και να προχωρήσει στην επόμενη φάση των μέτρων του Μνημονίου. Αν υπάρξει όμως τεράστια αποχή και οι εκπρόσωποί της «μαυριστούν» δεόντως σε ολόκληρη τη χώρα, τότε θα επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως να δούμε δίπλα στον Παπανδρέου και στους ξένους εκπροσώπους της διεθνούς τοκογλυφίας, όλους εκείνους τους παράγοντες, πολιτικούς και μη που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου και εξακολουθούν να το στηρίζουν με ποικίλες μεθόδους. Είναι χρέος όλων των πολιτών, όλων μας να συσπειρωθούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη, μια τεράστια «δημοκρατική άμυνα» και να εμποδίσουμε τα επόμενα σχέδια των ημεδαπών και αλλοδαπών κυρίων, που επιθυμούν να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ο έλεγχος της περιοχής και το ξεζούμισα όλων των εθνικών πόρων της.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: