ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : OXI ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΑΤΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία πείνας

Ευ. Βενιζέλος: Δεν πρέπει να υπάρξει νεκρός στην Υπατία

Από NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011 16:16 / Τελευταία Ενημέρωση : 03/03/2011 17:36

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής», τόνισε από τη Βουλή σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να λέει κατηγορηματικά όχι σε ενδεχόμενη μαζική νομιμοποίηση μεταναστών.

Σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση των 300 μεταναστών απεργών πείνας, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας πολλών εξ αυτών.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής», τόνισε από τη Βουλή σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών εξακολουθεί να λέει κατηγορηματικά όχι σε ενδεχόμενη μαζική νομιμοποίηση μεταναστών.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε μάλιστα ότι «θα ασκήσει όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο».
Όπως είπε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
«Φροντίστε μην πεθάνει κάποιος από την απεργία πείνας. Εάν έχουμε έστω και ένα θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα έχουμε σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως χρυσή λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Γ. Πεταλωτής: Η υποκρισία ορισμένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Επικριτικός όσον αφορά τους «υποτιθέμενους», όπως είπε, αλληλέγγυους προς τους μετανάστες εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για υποκρισία που ξεπερνά τα όρια.
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά γιατρού ότι «η κυβέρνηση θέλει νεκρό», κάλεσε «όλους αυτούς που υποτίθεται υποστηρίζουν τον αγώνα των μεταναστών», να αναλογιστούν ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν ούτε με τις τύχες των ζωών αυτών των ανθρώπων αλλά ούτε και με την τύχη της χώρας σε διεθνές επίπεδο.
Ο συγκεκριμένος γιατρός, πρόσθεσε, είναι από αυτούς που προστατεύουν και υποκινούν τέτοιου είδους ενέργειες, μιλώντας εκ μέρους απεργών πείνας, ενώ ο ίδιος δεν κάνει κάτι ανάλογο. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια των μεταναστών όπως και οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη στη χώρα, όπως σέβεται και το δικαίωμα επιλογής να κάνει κάποιος απεργία πείνας. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εκείνο που δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση είναι να «κάποιοι που χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους να τους απαγορεύουν να λάβουν τροφή και νερό».
Ανέφερε επίσης ότι κάποιοι αλληλέγγυοι που προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είχαν κάνει κατάληψη σε γραφεία υπουργών στη Θεσσαλονίκη και στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την Τετάρτη.
Οσον αφορά στην καταγγελία του διοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Αρη Μουσιώνη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι σε δημόσια νοσοκομεία απαγορεύτηκε από συνοδούς απεργών πείνας η σίτισή τους, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι θα υπάρξει εντολή προς τις διοικήσεις να πράξουν τα αυτονόητα.
Χ. Καστανίδης: Δεν μπορεί να εκβιάζεται η χώρα
Πάντως, ακόμη ένα στέλεχος της κυβέρνησης απέρριψε σήμερα κάθε ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών. «Η θέση όλων μας είναι να βοηθήσουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιάζεται μια χώρα», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.
Τόνισε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια αυθαίρετη νομιμοποίηση και συμπλήρωσε: «Όσο είναι υποχρέωσή μας να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, άλλο τόσο είναι να μην εκβιάζεται η χώρα».

ΣΥΝ: Ανατριχιαστική αναλγησία από τον Γ. Ραγκούση

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης αναφέρει ότι η κατάσταση των απεργών πείνας είναι απελπιστικά οριακή και πως «λύση θα έπρεπε να είχε δοθεί χθες».
«Ακόμα και φωνές μέσα από την ίδια την κυβέρνηση, όπως αυτή του υπουργού Αμυνας, πιέζουν για να υπάρξει άμεση λύση», συμπληρώνει ο κ. Σκουρλέτης και υπογραμμίζει πως «αυτός που παραμένει ασυγκίνητος επιδεικνύοντας μια ανατριχιαστική αναλγησία είναι ο κ. Ραγκούσης».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τη συνέχιση της απεργίας πείνας και έκανε λόγο για «πολιτικούς καθοδηγητές» που έχουν απαγορεύσει το διάλογο μεταξύ των αρχών και των μεταναστών.
Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος για να δοθεί λύση στο ζήτημα είναι οι μετανάστες να υπαχθούν στο καθεστώς εξάμηνης ανοχής, ενώ απέκλεισε για μια ακόμη φορά ρητώς και κατηγορηματικώς ενδεχόμενη ειδική μεταχείριση εκτός του νόμου.

Υποστήριξε, τέλος δέχθηκε καταγγελίες ότι κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κατάφεραν να μπουν στο μέγαρο Υπατία για να εξετάσουν τους απεργούς πείνας καθώς, όχι μόνο δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο, αλλά και απωθήθηκαν βιαίως.

Εισαγγελική παρέμβαση

Οι καταγγελίες του κ. Ραγκούση, αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει εισαγγελέας Πρωτοδικών, ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

προηγούμενες δημοσιεύσεις μας εδω και εδω
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: